Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Wanneer u zich afvraagt of uw kind baat zou kunnen hebben bij coaching dan kunt u contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek zal ongeveer 30 minuten duren en kan bij mij aan de keukentafel of op locatie plaatsvinden, met of zonder uw kind.

Intakegesprek

Indien u naar aanleiding van het kennismakingsgesprek besluit om door te gaan met de coaching dan zal er een intakegesprek volgen. Voorafgaand aan het intakegesprek ontvangt u van mij per e-mail een intake-formulier en een coachingcontract.

Het intakeformulier zullen wij gaan gebruiken als leidraad tijdens het intakegesprek. Het is daarom van belang het intakeformulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen.

Sessies

Tijdens de eerste sessie(s) zal er gewerkt worden aan het bouwen van een vertrouwensrelatie. Alleen wanneer uw kind zich bij mij veilig voelt en zichzelf durft te zijn dan zal hij/zij zich ook volledig willen en kunnen uiten.

In de volgende sessies staat de behandeling centraal. Uw kind zal inzicht leren krijgen in zijn/haar eigen gedrag, gevoelens, gedachten, kwaliteiten en vaardigheden. Uw kind zal daardoor gestimuleerd worden om zelf een oplossing te zoeken voor zijn/haar probleem. Deze werkwijze vergroot het zelfvertrouwen en is ook een effectieve manier om er voor te zorgen dat uw kind weer de controle krijgt over zijn/haar eigen vaardigheden.

De sessies kunnen zowel bij mij aan de keukentafel als op locatie plaatsvinden.

Tijdens de sessies maak ik voornamelijk gebruik van de Teken je gesprek methode.